Pasivaikščiojimai ir H2O


Sporto virusas, kuris apėmė mūsų visuomenę iš tiesų atrodo gan juokingai. Asmenukių iš sporto klubo virtinė, deja, neparodo nė lašo išlieto prakaito. Vis dėlto esu tikra, kad iš viso šito yra naudos. Mūsų prie kompiuterių užsisėdėjusiai kartais šiek tiek sporto tikrai nepamaišytų. Jei dėl asmenukės bent pakeliama šikna ir nueinama iki sporto klubo, manau, tai jau šis tas. 
Aš pati niekada nebuvau didelė sporto gerbėja. Nors turiu pripažinti, kad po geros treniruotės jaučiuosi nuostabiai, man labai sunku prisiversti kažką nuveikti. Taip pat išlieka ir tas tipinis pasiteisinimas: neturiu laiko. Vis dėlto ateina akimirka, kai jokie pasiteisinimai nebe padeda ir tenka pripažinti, kad nuolatinis sėdėjimas veda link sveikatos problemų ir augančių kilogramų. Taigi, suprantu, kad reikia kažką keisti, tačiau motyvacijos sporto klube plušti kelias valandas - nulis. 
Mano atradimas  - ilgi pasivaikščiojimai. Tai skamba juokingai, tačiau iš tiesų jaučiu skirtumą. Telefono programėle kasdien stengiuosi suskaičiuoti 10 tūkst. žingsnių. Grįžusi namo padarau kelis pratimus, kad išjudinti kaulus, kurie vis dar sumediję. 
Pasivaikščiojimai gerai ne tik sustingusiems kaulams. Jie taip pat nuostabus dalykas norint nuraminti neramias mintis. Kartais mėgstu pasivaikščioti tyloje, o kartais pasinaudoju šiuo laiko paklausyti mėgstamai muzikai. Vakariniai pasivaikščiojimai taip pat puiki proga pamatyti nuostabų saulėlydį.
Kitas labai svarbus dalykas yra vanduo. Nevardysiu visų vandens gėrimo privalumų. Kiekvienas juos žino ir girdėjo milijonus kartų. Baisu išgirsti kaip mažai vandens iš tiesų išgeriama kasdien. Vaikščiojame su organizmu, kuris dehidratavęs, inkstai neveikia kaip turėtų. Net jei nemėgstate vandens skonio yra daug būdų kaip priminti sau gerti vandenį. Aš asmeniškai dievinu arbatas ir jų išgeriu bent po penkis puodelius per dieną. Taip pat mėgstu dienos pradžioje turėti litro talpos butelį vandens ir visur su savimi jį nešiotis. Dienos pabaigoje visi užtikrinu, kad jis būtų tuščias.
Rūpinkitės savimi ir saugokite savo organizmą. Darykite kiek galite ir neverskite savęs visiškai pakeisti savo gyvenimo būdo. Net menkiausi dalykai gali turėti daug naudos ir pakeisti jūsų savijautą.
 

Nuotraukos iš asmeninio archyvo.

Komentarai